Kanser Tedavisinde Refleks Terapi Uygulaması

Kanser Tedavisinde Refleks Terapi Uygulaması

Dünyada her yıl 14 milyon kişinin yakalandığı ve 8,2 milyon kişinin ölümüne sebep olan çağın vebasıdır kanser. TÜİK’in ölüm nedeni istatistiklerine göre ölümlerin yaklaşık %20sini oluşturuyor. Erkeklerde en çok gırtlak, soluk borusu, bronş ve akciğerdeki kötü huylu tümörler, kadınlarda ise meme kanseri en çok ölüme sebebiyet veriyor. Kanser Vücudumuz da ki hücrelerin kontrol dışı bölünüp birleşmesiyle oluşur. Yani kanser hücrelerin kontrolsüz bölünmesiyle meydana gelen bütün hastalıkların genel adıdır. Son derece hızlı çoğalıp smırlanduılama7lar. Kanser oluştuğu doku veya organa göre farklı belirtiler gösterir. Kanser belirtilerini genel olarak bilmek hastalığın erken teşhisi açısından önemlidir. Açıklanamayan kilo kaybı, ateş, halsizlik, ağı], meme veya vücudun farklı bölgelerinde hissedilebilen kistler, ciltteki değişiklikler, kanama, dışkılama ve idrar yapma alışkanlığındaki değişiklik, öksürük ve horlama kanserin belirtileri olabilir.

 

Belirtiler hangi kanserlerin habercisi olabilir? Kilo ile ilgili değişiklikler mide pankreas, yemek borusu kanseri, akciğer kan-seri; ateş genelde kanserin ileri evresinde görülen semptomlardı ancak lenf kanserlerinde başlangıç belirtisi olabilir, halsizlik kan kanseri, mide bağırsak kanseri gibi kanserlerde erken dönemde görülebilir, cilt değişikliği iç organ tümörlerinde, kanama; balgamda, dışkıda idrarda görülebilir.

Balgam ise akciğer, dışkı ise kalın bağırsak, idrarda kan var ise de mesane kanseri belirtisi olabilir. Zamansız vajinal kanamalar ise rahim kanseri belirtilerindendir.

Genetik yatkınlık, dengesiz beslenme, obezite, bazı virüs ve mantarlar kansere sebebiyet verirken, günümüz koşullarında kanseri görülme sıklığının artması gelişen teknoloji ve endüstriyelleşmenin de bizlere verdiği zararlarla orantılıdır. Çevre kirliliği, sigara, egzoz dumanı, tarım ilaçları, içtiğimiz su, radyasyon, gıdalardaki katkı maddeleri, maruz kaldığımız kimyasal maddeler, kumaş boya maddeleri...

Kanser vücutta yıkıma yol açan ciddi bir hastalıktır. Kanserli hücrelerin kontrol edilemeyen şekilde çoğalması için vücudun enerjisi kullanılır. Kanser tanısı alsak da almasak da herkesin vücudu her gün kanserli hücrelerle savaşıyor. Makrofajlar yani kanserli hücreyi tanıyan hücreler her an kanserli hücreyi bulup yok ediyor.