Refleks Terapi Yöntemi

'Refleks Terapi Yöntemi ile Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Yapılan Tedavilerin Yan Etkilerinin Ortadan Kaldırılması Sağlanır'

Uzun süreli stres, vücutta başta adrenalin ve kortikosteroid gibi strese yanıt hormonlarını artırarak bağışıklık sisteminin baskılanmasına, vücudun kendisini savunma ve kanser ile savaşma yeteneğinde azalmasına sebep olmaktadır. Kanser tedavisi yapan birçok merkez kemoterapi ve radyoterapiyle birlik­te stresin azaltılmasına yönelik tedavi de uygulamaktadır.

Refleks Terapi yöntemi tamamlayıcı doğu tıbbına göre yapılan uygulamalardan biridir. Tekniğin içeri­sinde 15'ten fazla organ, hormon, sinir sistemi ve beyni içine alan uygulamaların olduğu haritalar vardır. Bu tedavi sistemine göre önemli olan vücudun kaybolan dengesinin yeniden sağlanmasıdır. Hastalıkla­rın ortaya çıkması zaten bu dengenin bozulmasından kaynaklıdır.

Evrenin bir dengesinin olması gibi vücudun da bir dengesi vardır ve bu denge travmalara bağlı olarak bo­zulmaktadır. Dengenin bozulması hastalıkların oluşmasına yol açar. Kanser için de bu durum söz konu­sudur. Refleks Terapi yöntemi ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve yapılan tedavilerin yan etkile­rinin ortadan kaldırılması sağlanır.

Dalak, lenf ve bağırsak odaklı yapılan çalışmalar ile kişiye özel tedavi programı belirlenir. Bulantı, kusma, yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, ishal, kabızlık, cilt problemleri, kas-eklem ağrısı ve uykusuzluk gibi semptomlar azaltılır. Vücudun dengesi yeniden sağlamaya çalışılır.